JANA OTS - Euroopa sertifitseeritud psühhoterapeut (ECP) Psühhoanalüütiline psühhoterapeut. Spetsialiseerunud individuaal- ja noorukite psühhoteraapiale, pakkudes ka erinevaid psühholoogiaalaseid koolitusi.


image1

Lühitutvustus terapeudist

Terapeudi tutvustus: JANA OTS - Psühhoterapeut (ECP Euroopa sertifikaadiga)
Minu professionaalne teekond sai alguse meditsiinivaldkonnast ja on viinud sügavate psühholoogiliste avastusteni. Huvi psühhoteraapia vastu tekkis isiklikust kogemusest ja põhjalikust eneseanalüüsist, mis suunas mind karjäärivahetusele.

Haridus ja professionaalne taust
Lõpetasin 1992 Tallinna Meditsiinikooli õenduse erialal. Järgnevatel aastatel töötasin Pärnu Haiglas mitmes erinevas osakonnas sh pikemalt lasteosakonnas. Need kogemused andsid mulle väärtusliku ülevaate inimeste erinevatest tervise vajadustest ning tekitasid minus huvi ja soovi sügavamalt mõista inimese psüühikat.

Pöördepunkt ja spetsialiseerumine
Aastal 2000, pärast isiklikku psühhotraumeerivat kogemust, leidsin tee kliendina psühhoanalüütilisse psühhoteraapiasse. Sealt sain tõuke ammu küpsenud mõttele keskenduda aktiivsemalt psühholoogia õpingutele. Alustasin studeerimist Professionaalse Psühholoogia Erakoolis (PPE), mis tol ajal oli tunnustatud, kui üks Eesti parimaid praktilise psühholoogia õppeasutusi. Sealsete sissejuhatavate kursuste kaudu avastasin mitmeid psühhoteraapia vorme, kuid minu südame võitis psühhoanalüütiline lähenemine. Jätkasin õpinguid Akadeemias Nord psühholoogia erialal ja Soomes noorukite psühhoanalüütilise psühhoteraapia väljaõppes.

Filosoofia ja lähenemisviisid
Minu teraapiatöö keskmes on usk, et iga inimese sisemised kogemused ja ajalugu on ainulaadsed. Tuginedes aastatepikkusele kogemusele ja sügavale empaatiavõimele, püüan luua turvalise ja toetava keskkonna, kus klientidel on võimalus oma mõtteid ja tundeid avastada ja paremini mõista. Lähenen igale kliendile individuaalselt, pakkudes psühhoanalüütilist teraapiat vastavalt nende isiklikele vajadustele ja elukogemustele.

image2

Ülevaade pakutavatest teenustest

1. Psühholoogiline konsultatsioon
Iga terapeutiline koostöö algab konsultatsiooniga, mille käigus hinnatakse kliendi probleeme ja nende sügavust. See esmane kohtumine aitab määratleda parima lähenemisviisi probleemide lahendamiseks, aidates kliendil mõista, millist tüüpi abi (psühholoogiline nõustamine, psühhoteraapia) või spetsialisti (psühhiaater või psühholoog) poole pöörduda. Konsultatsiooni tulemusena koostatakse koostööplaan, mis on alati kliendi nõusolekul.

2. Psühholoogiline nõustamine
Psühholoogilise nõustamise teenus keskendub peamiselt kliendi kergemate probleemide, nagu suhteraskused, eluea kriisid või stressirohked perioodid, lahendamisele. Nõustamisprotsessi eesmärk on suurendada kliendi teadlikkust iseendast, et parandada probleemide mõistmist ja edendada eneseabivõimeid. See võib hõlmata 10 kuni 50 nõustamisseanssi, kus töötatakse usalduslikus suhtes selleks, et klient saaks jõuda ise otsusteni oma probleemide lahendamiseks.

3. Psühhoanalüütiline psühhoteraapia
Psühhoanalüütiline psühhoteraapia on sügavam ja pikemaajalisem teraapia vorm, keskendudes alateadvuse uurimisele. See intensiivne protsess hõlmab tööd lapsepõlve mälestustega, unenägude analüüsimist ja keelekasutuse vaatlemist. Psühhoanalüütilise lähenemisega psühhoteraapia eesmärk on avastada inimese sisemisi, alateadlikke konflikte. Konfliktide teadvustamine aitab klientidel saavutada paremat eneseteadvust ja elukvaliteeti ning ravib depressioone ja ärevushäireid.

4. Noorukite psühhoteraapia
Olen spetsialiseerunud noorukitega töötamisele, pakkudes teraapiat, mis on suunatud ja arvestab arenguliste vajaduste ja väljakutsetega. See hõlmab tihedat koostööd nooruki ja tema perega, et toetada nooruki psüühilist ja emotsionaalset arengut. Nooruki psühhoteraapias on oluline kliendi enda motivatsioon ning aktiivne osalemine ja pere toetus, mis on eeldus eduka ravitulemuse saavutamiseks. Sagedasemad mured noorukitel võivad olla kõrgenenud ärevus, depressioon, elu ja surma mõtted, söömishäired, sooidentiteedi küsimused jpm.

Individuaalteenuste läbiviimisel järgin psühhoanalüütilist mõtteviisi, psühhoanalüütilise psühhoteraapia tehnikaid, kuid teraapia fookuses on alati kliendi soovid ja vajadused.


image3

Koolitused

Pakun aktiivõppe meetoditel põhinevaid koolitusi, kuid tellija soovil ka loenguvormis koolitusi. Koolituste sisu kohandan vastavalt tellija vajadustele ja soovidele. Üks kõige nõutumaid koolitusi on olnud Psühhosotsiaalse Esmaabi koolitus, millel on spetsiifiline õppekava. Lisaks pakun meeskondadele koolitusi konfliktide lahendamise, stressijuhtimise ja läbipõlemise ennetuse teemadel. Koolitused koostatakse vastavalt tellija soovidele ja vajadustele.
Täpsema info saamiseks võtke ühendust: tel. 56 608 002 või e-mail janaots@hotmail.com.



Hariduslik taust

Olen Euroopa sertifikaadiga psühhoanalüütiline psühhoterapeut (ECP), spetsialiseerunud individuaal- ja noorukiteraapiale, pakkudes ka erinevaid psühholoogiaalaseid koolitusi.

Minu Diplomid:
Tallinna Meditsiinikool
Akadeemia Nord
Professionaalse Psühholoogia Erakool
Finnish-Baltic Adolescent Psychotherapeutic Society


Aasta Haridus ja Kvalifikatsioon Töökoht / Täiendõpe
2005 - 2008 Noorukite psühhoanalüütilise psühhoteraapia eriala Mind Consulting Oy
2004 - 2006 Psühholoogia sotsiaalteaduste BA (cum laude) Akadeemia Nord
2000 - 2003 Psühholoogiline nõustaja Profesionaalse Psühholoogia Erakool
1989 - 1992 Meditsiiniõe eriala Tallinna Meditsiinikool
1976 - 1987 Bioloogia süvendatult Pärnu 4. Keskkool
01/2009 - 09/2018 Psühholoog SA Pärnu Haigla, Psühhiaatriakliinik
02/2017 - ... Psühholoog SA Pärnu Haigla, Sotsiaalraviteenistuse, Laste ja noorte vaimse tervise keskus
2009 - ... Psühhoanalüütiline psühhoterapeut, koolitaja Ots Konsultatsioonid OÜ

European Certificate for Psychotherapy (ECP) sertifikaat kinnitab, et minu psühhoterapeudi väljaõpe vastab Euroopa standarditele.